Wednesday 20 May 2009

Balkabagi Corbasi


Bu tarif,yine meshur cocuklara yonelik yemek kitabindan. Nefis bir corba ve degisik bir lezzet.Bu yemegin yapilisinda; Sila`nin yaninda durup,yakin bir sekilde gozlemleyerek, yalnizca corbayi karistirmasina ve sebzeleri yikamasina izin verdim.Ancak kendisinde bir farkindalik yarattigima inaniyorum.Boylece corbasini daha keyifle icti ve kafasinin bir kosesine,bu isin ne kadar emek gerektirdigini yazdigini umuyorum:)Hani ileride yemek begenmezse eger.

Oneren unlu sefin adi Nick Nairn
6 kisilik
Pisirme suresi 50dk

Malzemeler:
* 750 gr balkabagi
* 3 tane kabuklari soyulmamis sarmisak
* 4 yk zeytinyagi
* 2 orta boyda kuru sogan,ince kiyilmis
* 2 dal kereviz sapi
* 60 gr pirinc
* 1,5 lt tavuk veya sebze suyu
* tuz ve biber
* 4 yk dogranmis maydanoz

Yapilisi:

1.Firininizi 200C/400F/6Gas derecelerine getirin. Balkabaklarinizin kabuklarini soyun ve kup seklinde dograyin.
2.Bir tepsiye sarmisak ve balkabagi parcalarini alin.2 yk zeytinyagini ekleyin ve firinda 30dk kadar pisirin.
3.Bir tencerede bu arada dogranmis kereviz sapi ve sogani 10 dk kadar pisirin.
4.Icerisine pirinc ve sebze/tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin.Pirincler yumusadiktan sonra, 15 dk daha pisirin.
5.Firindaki balkabagi ve sarmisagi cikarin.Sarmisaklarin kabuklarini soyun bu asamada.(Lezzet katan kucuk bir sir.)
6.Tencereye bu karisimi ekleyin ve 10 dk kadar pisirin. Blenderdan bu karisimi gecirin.
7.Tuzunu ve biberini tadina bakarak atin. Eger corba kati olursa,biraz daha su katabilirsiniz.Son olarak peynir veya maydonuzlar ile ustunu susleyin.

Afiyet Olsun!

No comments:

Post a Comment