Wednesday 27 May 2009

Armut,Kayisi ve Vanilyali Mama


Bu tariflerimin cogunun Annabel Kramel`in kitaplarindan olugunu daha once belirtmistim.Eger kitaplarina ulasma imkaniniz yok ise ya benim blogumdan ara sira takip ederek ya da kendi sitesinden tariflerine ulasabilirsiniz.

Malzemeler:
* 1 adet elma,cekirdekleri cikarilmis,soyulmus ve dogranmis
* 6gr kuru kayisi ve cok iri olmiyacak sekilde dogranmis
* 4 yemek kasigi su
* 1 adet armut,cekirdekleri cikarilmis,soyulmus ve dogranmis
* 1 adet (sap) vanilya. Bunu isterseniz kullanmayabilirsiniz.

Yapilisi:
1. Elma ve kuru kayisilari bir tencereye alin.Suyunu katin ve vanilyayi ekleyin.Eger vanilya kullanacaksaniz,ikiye bicakla kesip, cekirdeklerini cikarip bunlari eklemeniz gerekir.
2. Tencerenin agzin kapatip,5dk kadar kaynatin.
3. Armutlari katin ve 2 dk kadar daha pisirmeye devam edin.
4. Hazir olan meyvalari pure haline getirin ve bebeginize yedirin.

Bu mama dondurucuya da konulabilinir.



No comments:

Post a Comment