Wednesday 20 May 2009

Yaban Mersinli Mufin Tarifi


Bu tarif bir onceki yazimda belirttigim yemek kitabindan. Kendi yaptigimiz mufin ayni gun arkadaslar ile beraber tuketildi. Onun resimleri yerine, kitabin kendi sayfalarindan bir resimi koymayi uygun buldum. Hem size de fikir vermis olur. Dedigim gibi; biz denedik super oldu. Sila`yi da mumkun oldugu kadar dahil ettim yapim asamasina.Sanirim kizimin ellerinin ve emeginin degmesi,bizim mufinlerin guzel olmasinin sirriydi. :)

16 tane mufin cikiyor bu tariften(bu da yun yumagindan kac kazak cikara benzedi:))
Suresi 20 dk, hazirlanisi tum bir ogleden sonra:)

Malzemeler:

* Tutsuz yag
* 500 gr beyaz un
* 1 yk(yemek kasigi)kabartma tozu
* 2 yk custard powder (siz de yoksa sanirim vanilya kullanmaniz yeterli,hos bir koku ve tat veriyor)
* 250 gr seker
* 185 gr taze yaban mersini
* 2 yumurta
* 185 ml sut
* 185 ml aycicek yagi
* ustunu suslemek icin pudra sekeri (istege bagli)

Yapilisi:


1. Firininizi onceden 190C/375F/Gas 5 dereceye getirin. Mufin kalibini yaglayin ve biraz un serpistirin.
2. Unu,kabartma tozunu ve custard powder`i genis bir kaseye dokun. Sonra sekeri ve yaban mersinlerini de ekleyin.
3. Baska bir kapta, yumurta,sut ve aycicek yagini cirpin.
4. Unun oldugu kaba bu karisimi bosaltin.
5. Bir kasik yardimi ile bu karisimi tepsinin gozlerine yerlestirmeye baslayin. Onceden isitilmis firininizda 20dk, mufinlerin ustu altin sarisi rengi alip, kitirlasana kadar pisirin.

Afiyetle yiyin.

3 comments:

  1. Bir arkadasim haril haril Pret a Manger'in blueberry muffin tarifini ariyor, bu onunla ayni tadda midir acep?

    ReplyDelete
  2. Oppps, bir minik ilave daha, custard powder yoksa sadece vanilya yetmez. Icinde kivam arttirici birseyleri de olmasi gerekiyor, o yuzden vanilyali puding kullanilmali. Bende cheesecake tarifi vardi ve bir arkadasim Turkiye'ye kesin donus yaptiktan sonra tarifi vanilyali puding ile yapmis!

    ReplyDelete
  3. Sevgili Berceste,
    Ben tarifi denedim ve su meshur kafelerde satilanlardan daha guzel oldu.Ancak benim pasta pisirme becerim baslangic duzeyini biraz daha gecmis durumda:) O nedenle,cok fazla Ingiliz urunlerini Turk urunlerine uyarlamada emin olamiyorum.Ancak sen soyleyince,vanilyali puding kullanilmasi mantikli geldi.Zaten miktari cok fazla olmadigindan,uygulanabilir ve tarifin kotu olmiyacagini dusunuyorum.

    ReplyDelete