Friday 13 February 2009

Emziren Anneler İçin

Çok sevgili arkadaşım Şule,bana Sıla doğduktan sonra anne sütünü artırmaya yardımcı olan doğal bir üründen bahsetmişti. Türkiye'de, eczanelerde satılan bu ürün Humana Still Tea olarak geçiyor. Açıkçası benim kullanmama pek gerek kalmamıştı ama tadını beğendiğimden ve zaten emziren annelerin içecekleri konusunda pek dikkatli olmaları gerektiğinden,ben bu doğal ürünü keyifle içtim. Bebeklerini emzirmek isteyen annelerin ve özellikle İngiltere'de annelerden çok duyduğum bir sorun olan "anne sütü eksikliği"ne bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

Öyle ki, çok yakın zamanda ikinci çcuğunu dünyaya getiren sevgili arkadaşım Katie'ye Türkiye'den ne istersin diye sorduğumda, "Humana Still Tea getirir misin?" dedi. Pek doğal ürünler ile arası olan bir arkadaşım olmayan Katie'nin bu doğa aşkını ve bebeğini anne sütü ile besleme kararlılığını desteklemek adına,kendisine iki kutu aldım. :)

http://www.aktifbebe.com adresinden Humana Still Teaile iligili açıklamayı iletiyorum. Kolik olan bebekleri olan ve bebeklerini emziren annelerin, özel bir diyet uygulaması gerektiğini duymuştum. Bu içecek, onlara da bir alternatif olabilir.

Humana Still Tee’nin içeriğinde bulunan bitkiler yüzyıllardan beri anne sütünü arttırıcı özelliğinden dolayı güvenle kullanılmaktadır. Humana Still Tee bu bitkilerin dengeli bir karışımını içerir. Sütü yetersiz olan annelerin emzirme dönemi boyunca salgıladıkları süt miktarını arttırır, ayrıca emzirme döneminde artan sıvı ihtiyacını giderir.
- %100 bitkiseldir - Boya maddesi içermez - Suni aroma içermez - Katkı maddesi içermez - Granül yapısındadır - C vitamini ilavelidir - Düşük kalorilidir - Şeker ilave edilmesine gerek yoktur - Sütü yetersiz olan annelerin laktasyon dönemi boyunca salgıladıkları süt miktarını arttırır, ayrıca emzirme döneminde artan sıvı ihtiyacını giderir.
Humana Still Tee’nin içeriğinde bulunan bitkiler anne sütünü arttırıcı özelliklerinden dolayı kullanılan galaktogoglardır. Humana Stil Tee Emzirme Çayı’nın içeriğinde bulunan bitkiler, hipofiz ve süt bezlerini uyararak prolaktin ve oksitosin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Bu sayede, anne sütü üretimi hızlanır ve miktarı artar.
Hazırlanışı : 200 ml (1 su bardağı) suya tepeleme 2 tatlı kaşığı (yaklaşık 9 g) Humana Stil Tee konulup karıştırılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak sıcak, ılık veya soğuk içilebilir. Günde 3-4 kez tüketilmesi tavsiye edilir.
İçindekiler : Hibiscus : 2,6 g Fennel Extract : 0,2 g Fennel Oil : 0,02 g Roobios : 0,2 g Verbena Herb : 0,2 g Raspberry Leaves : 0,2 g Fenugreek : 0,1 g Goat’s Rue Herb : 0,1 g Sucrose : 91,5 g Maltodextrin : 4,4 g Vitamin C : 0,5 g
Hibiscus (2,6 g) : İçeriğinde bulunan amber çiçeği özü; süt bezlerini uyararak prolaktin hormonunun salgılanmasını sağlar. Diğer olumlu etkileri ise mide ve bağırsak düzenleyici etkiye sahip olması ile göğsü yumuşatmasıdır.
Fennel (0,2 g) : Özellikle bebek ve çocuklarda gelişmemiş gastro-intestinal sistemden kaynaklanan hassasiyetler ve sindirim problemlerinin başında gelen gaza bağlı krampların hafifletilmesi ve ortadan kaldırılmasındaki güçlü etkisi bilinmektedir. Rezene aynı zamanda anne sütünü arttırıcı bir galaktogogdur. Solunum sistemi hastalıklarına karşı da etkilidir.
Roobios (0,2 g) : İçeriğinde emziren annenin ihtiyaç duyduğu, demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, flor, magnezyum gibi çok önemli mineralleri ve eser elementleri bulundurur. Uykusuzluk, yüksek tansiyon, iritasyon ve baş ağrısının tedavisinde uzun yıllardır başarı ile kullanılmaktadır.
Verbena Herb (0,2 g) : Hipofiz bezinden prolaktin ve oksitosin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Nane ve portakal çiçeği gibi ferahlatıcı, stres gidericidir. Güçlü bir antioksidant özelliğe sahiptir. Ayrıca karaciğer rahatsızlıkları, kramplar, sindirim sorunları gibi durumlarda kullanılır. Önemli bir galaktogogdur.
Raspberry Leaves; (0,2 g) : İmmün sistemi güçlendirmesinin yanı sıra anne sütünü arttırıcı etkileri eskiden beri bilinen bir galaktogogdur. A, B, C, E vitaminleri ve kalsiyum, demir, fosfor, potasyum minarelerince zengindir.
Fenugreek (0,1 g) : Yüzyıllardır bilinen en önemli galaktogogdur. Uzmanlar tarafından eski çağlardan beri bu olumlu etkilerinden ötürü emziren annelere günde 2-3 bardak çemen otu çayı almaları önerilmektedir. Ayrıca bebek ve çocuklarda gaza bağlı olarak mide-bağırsak sistemindeki krampların hafifletilmesine yardımcı olur. C vitamini, A vitamini, kalsiyum, niasin ile fosfor, magnezyum, demir, çinko, selenyum, mangan, potasyum, fosfor ve kobalt minerallerden zengindir.
Goat's Rue Herb (0,1 g) : En önemli özelliği yüzyıllardır anne sütünü arttıran bir galaktogog olmasıdır. Keçi sedefi otundan; gastrointestinal sorunların giderilmesi, kan şekerini düzenlenmesinden ötürü diabet tedavisi , antioksidant olarak olumlu etkileri ve diüretik olarak kullanılması gibi pek çok alanda faydalanılmaktadır. Zayıflama ve form tutmada da sık başvurulan bir bitkidir.
Vitamin C (0,5 g) : Emzirmekte olan annenin kemik, diş ve cilt gelişimi için C vitamini çok elzemdir. Bu vitamin insan vücudunda sentezlenemez, ayrıca C vitaminin E Vitamini ve Beta karoten ile birlikte antioksidant olarak bilinen üç önemli maddeden birisidir. İmmün sistemi güçlendirici ve demir ile yağ emilimini düzenleyici rol oynar.
Ortalama İçerik (100g Granül'de):
- Enerji Kj 1654, kcal 389 - Protein <0.7>

No comments:

Post a Comment