Wednesday 27 May 2009

Bizim çaçanin halleri




Bu sabah, her zaman yaptigimiz gibi zoraki evlatlik edindigimiz ordegimizi besledik.Kendi kahvaltimizdan once,ordeginkini hazir etmemizi buyuruyor kizim. Bu ordek;evimizin yakinlarindaki kucuk goletten usunmeden her sabah bizim eve gelen, sevimli bir hayvancagiz. Ama artik bizimkisi,isi yuzsuzluge vurdu iyice. Haraca falan bagladi bizi.Eskiden eski ekmekler ile beslerken simdi artik kendi ekmeklerimizi vermeye basladik.Gozumu actir, nedir.Butun mahalle besliyor ama yine de yetisemiyoruz.Biz bu ordek icin calisip,para kazanmaya calisacagiz yakinda:)

Ama tum bunlara kizimin hatri icin katlaniyoruz:)Onun, ordegi ekmeklerin oldugu yere dogru yonlendirmesi: "çaça(ordek oluyor),mama,orda" demesini izlemek olmasa,deger mi bunca zahmete? :)Annelik,babalik ve fedakarlik boyle birsey olsa gerek. Dikkat ediyorum da,cocugu olmayan diger komsularimiz, ordegin varligini fark etmemis bile.Ya da gunluk sabah rutinlerinin parcasi da degil bizimkinin oldugu gibi.Bizim gibi olan diger çocuklu aileler,ekmeklerini ve suyunu aksamdan kapinin onune koyup,çaçayi bekliyorlar.Iste bu ancak aile olunca oluyor:) Hayatin, hos kucuk bir ayrintisi takili veriyor pesinize.Siz de bunu anne-baba olunca goruyorsunuz.

2 comments:

  1. Caca'ya iyilik etmiyorsunuz :( Ekmek ordeklerin sagliksiz beslenmesine, sindirim sistemlerinin bozulmasina yol actigi icin bu sekilde beslememek lazimmis. Cam nehrinde bir koprunun altina ozellikle kaz,kugu ve ordek beslemeye gelirdi insanlar. Oraya kocaman bir tabela astilar. Bunu yazdilar ve besleyen insanlari uyardilar. Bir de sonradan kendi yemegini kendileri bulamaz oluyorlarmis :( Bu sebeple illa besleyecegiz diyorsaniz en azindan ekmek vermeyin :(

    ReplyDelete
  2. Merhaba Berceste,
    Benzer bir uyari da Ely`de nehir kenarinda yazili ama bunun bir diger nedeni,fareleri cekmesiymis.Ordegimiz meger dogum yapmak icin buralari mesken tutmus.Gecen gun yavru orekler ile bir gecit toreni yaptilar evimizin onunde:)Heyacandan ne yapacagimizi sasirdik:)
    Artik kendi yemeklerini baska yerlerden temin ediyorlar ve biz onlari golette ziyarete gidiyoruz artik:)

    ReplyDelete