Monday 6 July 2009

Yaz tatili,paranin katili...

Tatilimiz bu Carsamba gunu basliyor.Ben artik parasinda da degilim tatilin.Hayir olmayan sey icin endiselenmeye gerek yok:)Biz dort gozle Istanbul`a gitmeyi beklerken,stres de iki yakama yapismis durumda.Yapilacak onca hazirlik ve dusunulecek onca detay var.Tum bunlarin esiginde iken,gecen Cuma-Cumartesi ve Pazar gunleri katilacagimiz dugun nedeniyle zaten yanlarina gidecegimiz kayinvaldemlerin,birkac gun oncesinden gelip,Tanri misaviri olmalari pek gerekliydi dogrusu.Hayir,ek temizlik,camasir ve ortalik toplama da eklendi islerimin arasina.Bana sorulmadan,evimin camasirlarinin yikanmasi cok hos bir davranis ama onlari simdi dolaplarina da koymak gerek.Ve hic hesaba katmadigim,utu isi.Sirasi degisen ev isleri.Disini sık Ozgur ve tesekkur et dedim kendime kendime...Aman siz siz olun,baskasinin evinde onlara sormadan iylik yapmaya kalkismayin.Sonra evsahibi(ben oluyorum bu durumda),aman arkanizdan ne soyleniyor:)

Tatil listemiz:
Sila icin:
*Bunlardan bir tane edin.

*Gunes kremi
*Gunes sonrasi nemlendirici
*Yanik veya herhangi bir duruma karsi krem

*Sandaletler
*Seyyar tuvalet adaptorumuz/lazimligimiz

*Araba icin guneslik
*Bol bol kitap
*Boya kalemleri
*Renkli kagitlar
*Yapistirici
*Esimin gunes isini takintisindan dolayi kiramadigim,mayo-tulum karisimi kiyafet

*Gunes gozlugu (artik abarttik biliyorum ama Ingiltere`de hic gunes gormediklerinden,boyle heyacanlaniyor sevgili kayinvaldemler.Bize bir adet edindiler.Ben tam olarak kalitesinden emin olamadigim icin,pek Sila`nin takmasini dusunmuyorum.Gunesden korurken,gozleri bozmiyalim)
*Bol sort ve t-shirt
*Ic camasiri
*Corap
derken bir valizi sadece kizim icin hazirladik.Simdi daha bunun yol icin olani var.Icinde guvenlikten gecirmeye calisacagimiz bilumum yiyecek ve icecek,dogal olarak bir cok cesit oyuncak olacak.Annemin,`sakin kalabalik edip,birsey getirme`ikazlarini 4 saatlik yolculuk ve havalaninda gecirilecek olan 2 saatlik bekleyis nedeniyle tamamen hice sayiyorum.

8 comments:

  1. Allah kolaylik versin, ne diyeyim!

    Sudocream'den biz de memnunuz. Iyi ki Turkiye'de de var. Mothercare sagolsun!

    Gunes konusunda esin hakli bence, ozellikle cocuklar icin. Gunes gormeyen ulkede yarasa misali yasayip sonra kavruluyoruz cunku :((

    ReplyDelete
  2. Sevgili Berceste,
    Bugun burada yagmur var ve hava bayagi serin.Ben Turkiye`deki sicaklari hayal bile edemiyorum.Bu serinlige oyle alistim ki...Sicak neymis unuttum.
    Simdi Sila`yi dusunup,kendimi unutmiyayim diyorum.Bugun sapka alicam kendime ve gunesde kavrulma isini de unutucam.Cok `cool` gorunuyorsun bronz olunca gibisinden eski takintilarimi da bir kenara biraktim.Cilt kanseri beni artik korkutmaya basladi bile.Anliyacagin,ailecek bu konuda bayagi hassas olduk artik.

    ReplyDelete
  3. Gerçekten sıcak buralar.
    Ama dönmek güzeldir değil mi memlekete? İstanbul'da mı kalacaksınız? Ne tarafta?
    sevgiler.

    ReplyDelete
  4. Ozgur,
    Donmeyi dort gozle bekliyoruz.Bu sene seyahatimizi deniz kenarinda kisa bir tatil ile birlestirecegiz.Ama donusunde Kadikoy tarafinda olacagiz.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  5. Öncelikle iyi tatiller, güzel vakit gecirin Türkiye'de. Birde sana gitmeden bir link göndereyim dedim, sonra unuturum cünkü. Bir göz at, fikir edinmek icin ideal bence. Sevgiler:)http://montessoriegitimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Sevgili Efsun,
    Iyi tatil dileklerin için çok teşekkür ederim.Bahsettiğin bloğu bende merak ile takip ediyorum.

    Teşekkür ederim.

    ReplyDelete
  7. Merhaba,
    Blogunuz çok hoşuma gitti.
    Birşey sormak istedim. Melek Güneş'i birkaç hafta denize sokamadım ve önce kollarında, sonra da tüm sırtında ve göğsünde isilik olmaya başladı. Bir arkadaşım SudoCrem önerdi. Türkiye'de olmadığı için eşim adalardan getirecek. Arkadaş tavsiyesiyle ilaç kullanmaktan nefret ederim, özellikle bebeğime ama bi türlü başedemedik. Sizde etkisi nasıl, cevaplarsanız çoook sevinirim.
    Bodrum'dan sevgiler...

    ReplyDelete
  8. Merhaba Elif,
    Vaktini ayirip,blogumu takip ettigin icin cok tesekkur ederim.
    Ilac konusundaki hasasligini anliyorum ve cok hak veriyorum.Sila bu yaz elimizde Sudocrem olmasina ragmen yine de isilik oldu.Ancak sunlari farkli yapardim:
    *Daha fazla golgede kalmasini ve serin ortamlarda bulunmasini saglardim.
    *Giydirdigimiz yuzme kostumu dar oldugu icin Sila`nin isiliklerine sebep oldu.Terlemeyi kolay kolay vucudundan atamayinca,ki cocuk ve bebeklerde kolay tikaniyor gozenekler,isilik halleri pek kolay gecmedi.Dolayisiyla,dar kiyafetler giydirmezdim.
    *Bol bol nemlendirici surerdim,hele de dolapda biraz bekletilmis olursa daha iyi olabilir.
    *Sudocrem tek basina yeterli olamiyacagindan,serin ortamlarda Sila`yi tutmayi denerdim.

    Dilerim yardimci olmustur.Sudocrem iyi bir antiseptik krem,bezden dolayi olusan pisiklere cok iyi geliyor ve zararini henuz duymadim.Ancak dedigim gibi tek basina yeterli olmadi.

    ReplyDelete