Friday 7 May 2010

Bugun Cok Ama Cok Iyi Bir Sey Yapin!



Biliyorum hepiniz anne ve babalar ile ilgili blog dunyasinda ortak nedenlerden dolayi burdasiniz.Cocuklarimiz...Onlara daha iyi anne ve baba olmayi isteme arzumuzdan.Cocuklarimiz icin isteyebilecegimiz en buyuk, en onemli sey nedir peki? Sagliklari.Ya bir gun kucuk yavrunuzun sagliligi ile ilgili cok ciddi problemleri oldugunu ogrenirseniz? Ya butun mucadelelere ragmen,gozunuzden dahi sakindiginiz yavrunuzun amansiz hastaligin pencelerinden kurtarmak icin cok paraya,sizin asla karsilayamacaginiz miktarlarda paraya ihtiyaciniz oldugunu ogrenirseniz?

Iste bunlari gecenlerde girdigim Berceste`nin blogundan ogrendim.Son yazdigi yaziyi bir nefeste okudum ve okurken canimin gercekten acidigini hissettim.Lutfen sizde burayi tiklayarak bloguna ugrayin ve sevgili kucuk Nehir`in ve ailesinin yuzlerini guldurun.

Nehir`in annesi bir blog kurarak,kucuk kizi ile ilgili gelismeleri paylasiyor.Asagidaki kisim bu blogdan alintidir.Lutfen tum sevdiklerinize ve tanidiklariniza iletin:

Blogu takip edenlerin bildiği gibi, Nehir’e 2008 yılının kasım ayında konan nöroblastom teşhisi sonrası, Türkiye’de verilmiş olan %20’lik yaşam şansını yükseltmek için tedavisini Amerika’da sürdürmesine gayret ettik. Ve başardık. Nehir tedavisini Houston’da, Texas Children’s Hastanesinde geçirdi ve karnındaki ve kemiğindeki tümör temizlendi. Bunu sizlerle birlikte başardık.

Ama ne yazık ki bu sinsi hastalık Nehir’i bırakmamış. Çok ender görülen beynindeki nüks haberi bizi sarstı ama mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Bu kez New York’ta, nöroblastomda, özellikle beyin nüksünde tek tecrübeli kanser merkezi olan Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’ne geldik. Tedavi, Türkiye’de olduğu cerrahi müdahalenin yetersiz kalması nedeniyle, önce ameliyat, sonra radyoterapi ve kemoterapi, ardından da Sloan’un geliştirmiş olduğu beyne yönelik antikor tedavisiyle devam edecek.

Tedaviye başlamak için Sloan tarafından önce 350.000 USD, cerrahi müdahale için ise 120.000 USD’lık bir maliyet çıktı karşımıza. Maalesef sağlık sigortalarımız yurtdışındaki bu tedavileri karşılamıyor.

Bize, Nehir’e, destek olmak isteyenler üç yolla yapabilirler:

1. Internet üzerinden güvenli bir şekilde "Paypal" sistemi ile:


Bunun için paypal hesabı olması gerekmiyor. Paypal’e yukarıdaki "donation" linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Buradan kredi kartı ile yapılan destekler Nehir için ABD'de açılan banka hesabına yatmaktadır.

2. Türkiye’de aşağıdaki banka hesabını kullanarak:

Akbank
Sabancı Üniversitesi Şubesi (Şube kodu: 713)
Orhanlı Tuzla 34956 İstanbul
Hesap sahibi: Mahmut Bayazıt
78412 [TL] (IBAN: TR73 0004 6007 1388 8000 0784 12)
78413 [USD] (IBAN: TR94 0004 6007 1300 1000 0784 13)

3. ABD’de Nehir için açmış olduğumuz banka hesabını kullanarak:

JP Morgan Chase Bank N.A.
6560 Fannin St.
Houston, TX 77030-2761
Routing# 111000614
Swift code: CHASUS33
Account Holder: Mahmut Bayazit
Account#: 807151568



Benim en cok ozendigim sey,yurtdisinda insanlar boyle seylere oyle duyarlilar ki;ve ihtiyac duyulan para cabucak toplaniveriyor.Bizim `hayat telasimizda` bir kerede okuyup,uzulup sonradan unuttugumuz durumlara benzemesin.Ne olur Kucuk tatli Nehir`in aramizda saglikli bir sekilde donmesine yardimda bulunun.O yuzden bugun cok ama cok iyi birsey yapin ve kucuk Nehir`e bagista bulunarak ona yardim edin ve onun sesini duyurun.

Kucuk Nehir`e acil sifalar diliyoruz.

No comments:

Post a Comment