Saturday 11 September 2010

Cevre Dostu Temizlik-Varan 2


Buharli Temizliyeciler

Buharli temizleyicileri aslinda anlatmaya gerek yok.Farkli modelleri var ve endustriyel temizlikte uzun bir suredir kullaniliyorlar.Elektirik ve su ile calisiyorlar.Baska hicbirseye gerek yok.Buhar gucu ile calistiklari icin,kimyasal urunleri kullanmaniza gerek kalmiyor.Bizim buharli temizleyicimiz icin, ek olarak kirece karsi bir miktar ozel kirec sokucu kullanmamiz tavsiye edildi ancak henuz kullanmadim.Sirkeyi kullanmayi da dusunmuyor degilim:)


Kendi buharli temizleyicimizi alali iki sene oluyor. Bunun ile ilgili bir yaziyi daha once diger anneler ile paylasmak adina, Bebegime Ne Alsam blogunda yayinlamistim.Buharli temizleyicimizden oldukca cok memnunum.Ancak teknoloji gelistikce,yenileri cikiyor ve benim aldigim biraz eski model yenilere kiyasla.Son zamanlarda tam tesekkulusunu alma planlarim var ancak bu da bana piyango vurmasina bagli:)



Resim: Google`dan alinmistir ve gonlumde yatan buharli temizleyice bir ornektir:)

Son yazimda sormayi unuttum ancak sizin de cevre dostu ve sagliga zarar vermeyen temizlik ile ilgili paylasacaklariniz var ise lutfen bana yazin.

Arkasi yarin...

3 comments:

  1. Buharli temizleyicileri hic incelemedim, bugune kadar gerek oldugunu dusunmemistim. Tavsiyen uzerine bir bakacagim simdi :)
    Ben evdeki deterjan yiginini bitirmeye ugrasiyorum, atmaya kiyamadim. Onlar bitince dogal temizlige doneyi umuyorum. Su anda yaptigim yegane sey bulasik makinesinde parlatici yerine sirke kullanmak. Parke ve islak zeminlerde sivi arap sabununu kullanmayi dusunuyorum. Ha bir de cam ve hali temizliginde sirkeli su, buzdolabi temizliginde karbonatli su kullaniyorum. Konuyla ilgili deneyimleri merakla bekliyorum.Sevgiler :)

    ReplyDelete
  2. merhaba özgür ilk postuna yazmistim ama gelmedi galiba. bende sirke diyecektim yazmissin sen, ben sirkeyi ayrica kirac cözücü olarak kullaniyorum. caydanlikta, su isiticida, süper bir cözüm. birde celik tencerenin icine biraz suyla karistirip kaynatinca piril piril oluyor tencere. birde durulandimi yeterince derdi yok. tavsiye ederim:)sevgiler

    ReplyDelete
  3. Sevgili Benden bizden ve Efsun,
    Bana da yeni fikirler verdiniz tesekkur ederim.Bende bu arada tum temizlik urunlerimi bitirmeyi beklmeistim,biraz uzun suruyor:)Ne cok temizlik urunu hele de spreylerden almisim ve ne kadar cok para harcamisim tum bunlara.

    Dun aksam catida biraz daha buldum ve haliyle atamiyacagim.Bu haftasonu sirf camasir yikiyacagim:)

    Sevgiler

    ReplyDelete