Thursday 28 January 2010

Baba Konus Benimle!


Bugun bu yaziyi okudum ve cok moralim bozuldu:(Uzun bir suredir gozlemledigim fakat bilimsel olarak ispatliyamadigim bir seydi.Demek ki dogruymus.Demek ki;cocuklar babalari ile olan dialoglarindan daha fazla kelime ogreniyorlarmis.Benim bu kadar geveze olmamin sebebi anlasildi...Ote yandan,neden Sila`ya ilk defa ogrettigim kelimelerin, esim bir kere soyledikten sonra Ingilizcesinin aklinda kaldigi ama Turkcesinin hak getirdigi ortaya cikti...

Demek ki babalar,uzerine cok is dusuyor.Davranisi bizden,dili sizden ogreniyorlar.Cocuklariniz ile daha cok vakit harcamaya calisin,biz anneler ne yapsak bos.

Yazinin orijinali:
DADDY, TALK TO ME
Its fathers who influence childrens language development the most between ages two and three, according to educationists in the US.

The team of researchers from the University of North Carolina studied the language skills of toddlers in families where both parents worked. They filmed children at play with their parents at age two, and then again at age three.

They found the children whose dads used a wider selection of words at the time of the first session showed greater language development a year later while the mothers use of language made no significant difference.

Seems dads who spend time talking to their two-year-olds make a real difference. And don't be afraid of using a wide range of words! It really helps your child.

NOT:Resim buradan alinmistir.

6 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Sevgili Anne ve Bebisi,
    email adresinin yer aldigi mesaji sildim cunku belki buradan paylasmak istemezsin diye.Sana simdi kendi email adresimden mesaj aticagim.Yanlis anlasilsin istemedigim icin aciklama yapmak istedim.

    ReplyDelete
  3. çok ilginç geldi. aslında çok da rahatladım. bizim evde eşim binbir türlü şarkı hikaye uydurabilirken ben bir türlü onun kadar çok konuşamıyorum kızımla. yaptıklarımı filan anlatıyorum ama hayal gücüm, ötesine yetmiyordu. iyi oldu rahatladım:) artık konuşucam diye gak guk edip kendimi kasmama gerek kalmadı:)

    ReplyDelete
  4. Laf aramizda,babalarin bu kadar etkisinin oldugunun farkinda bile degildim:)Herkesin bir islevinin oldugunu bilmek ne guzel.Esim bunu okuduktan sonra,bir daha eskisi gibi olamadi.Eskiden bir sikayetimiz yoktu ama eskisi gibi degil.Daha tane tane konustugunu,daha cok yaptigi islere Sila`yi dahil ettigini izliyorum.Buna tamir de dahil...

    ReplyDelete
  5. 2.5 yasindaki ogluma bir yildir her firsatta, mesela merdiven inip cikarken sayilari söylüyordum. Orali bile degildi. Gecen hafta babasiyla on dakika kadar sayi saymaca oynadilar. Simdi bese kadar saymayi ögrendi! Ayni seyden süpheleniyordum ben de. Demek dogruymus.

    ReplyDelete
  6. Sevgili Evren,
    En azindan tembel olan bazi babalara bu iyi bir ders olur.Bazen goruyorum,cocuk gelisimini anneye tamamen yikan babalari.Iste ispati;onlar da en az anne kadar sorumlular kendi cocuklarinin gelisimden.
    Sevgiler

    ReplyDelete