Sunday 25 April 2010

Sila 3 yasinda

Daha fazla geciktirmeden,Sila`nin dogumgununden ve son zamanlarda neler yaptigimizdan haber vermek istedim.

Sila cok guzel 3.dogumgunu partileri gecirdi.Paskalya`yi bahane ederek,kisa bir sureligine Istanbul`a kactik kizim ile beraber.Buna aslinda baska bir yazimda-ki Haziran`i bulur yazmam:(-uzun uzun yer vermek istiyorum.Cunku daha onceki gezilerimizden biraz daha farkli gecti.Daha guzel diyelim.Benim icin cok guzel bir destek ve doping oldu.Dogumgunu kutlamalarimiza Istanbul`da basladik diyebilirim.Sade ve aile arasinda hos bir dogumgunu oldu.



Ingiltere`deki dogumgunumuze esim ailesini cagirdik ve hemen hepsi geldi.Benim calismalarim ve okulumun cok yogun oldugu bir donemde,bu kadar kisiyi nasil agirliyacam endiselerime yanit olarak, guzel bahar havasi imdadima kostu.Bahcede kurulan masalar,erkeklere devredilen mangal,kendimce hazirladigim Turk mutfagindan secme mezeler,taaa Istanbul`dan getirdigim taze acilmis yufka ve yapilan `gul`boregi:)-ilk kez denedim ama simdi tarifini soruyor herkes-arada esime de supriz ikinci bir dogumgunu pastasi(baba kiz ayni hafta dogmuslar ve ustelik bizim evlilik yildonumumuz de ayni hafta)ahhh daha sayiyayim mi?

Ah gene babaannesinin onceden konusarak aldigimiz(internetten ben siparis ettim onun adina) ve cok paraya mal olan oyuncaklarina ek olarak yine benden habersiz bir o kadar daha para harcamasi ve zaten bizde olan oyuncaklari uclemesi ile gelen son dakika golu(bana sorsa keske...)dogumgunune sahsim adima renk katti.Ben nasil imzasini atacagini merak ediyordum:)

Not:Oyuncaklar geri iade edilecek,aynilarindan oldugu fark edilince.Kim yapmak zorunda?Bendeniz!Vaktim var mi?Yok?Tum bunlara gerek var miydi?Yok!Ama ne yaparsiniz,herkes annelerden cok biliyor.Benim defalarca soyledigim gibi:zorlama guzellik yapmayin kimseye,inanin kiymeti yok.

Ben bundan bahsetmiyecektim ama simdi soyledim ve rahatladim.Iyi geldi.Onun disinda hersey guzel,hersey harikaydi.Sila`yi oglen uykusuna gelen yogun istek uzerine yatirmadik ancak ogleden sonra onda gorulen yorgunluk artik gozlerinden okunuyordu.Dolayisiyla,buyuk bir anlayis gosterip erken ayrildi konuklarimiz.Benim onlari sabahin erken saatlerinde cagirmis olmamin,uc saatlik bir araba yolculugu yapacak olmalarinin da etkisi oldu.Ne yapalim,bazi yerlerde isin icinden baska sekillerde cikmak gerek,kimseyi kirmadan.

6 comments:

  1. Sila'ya nice nice saglikli, mutlu, sevdikleriyle gecirecegi seneler diliyorum! Bu hediye olayi neden tanidik geldi bana acaba. Hatirlarmisin bilmem bir ara bayagi bir dert yanmistim sana, simdi yiktim attim köprüleri bayagidir hic görüsmüyoruz kayinvalidelerle, egoistmiyim neyim ama kafam o kadar rahatki, inanmazsin ama alerjilerim bile azaldi! Doktorum sen bu gidisle kafayi yiyeceksin bunlarla ugrasmakla diyordu, yemeden döndük bakalim zararin bir yerlerinden...

    Ah bu arada pastada süper görünüyor, sen mi yaptin yoksa? Sevgiler

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Efsun.Hepimizin cocuklari anali babali buyusunler ve hep iyi insanlar ile karsilassinlar.

    Hediye olayinda dogrusun.Degisen birsey yok bizde gordugun gibi.Bendeki yine ayni `nankorluk`,babanemizde yine ayni`bonkorluk`.

    Isin kopru yakma haddesine gelmesine uzuldum,keske biraz daha duyarli davransalarmis bastan.Belki ortalarina dogru bizde hatalar yapiyoruz(gelinler olarak)ama inan bu isi genelde malesef "herseyin en dogrusunu bilen,sen buralari bilmezsin"mantigini giden kayinvaldeler baslatiyor.Senin kafanin rahat olmasini bilmekle beraber,yine de boyle olmasina uzuldum.

    Pastayi ben yapmadim ama bu sene onu da yapsam artik hicbirsey yapamazdim.Ama Istanbul`da anneme yakin bir pasta kursu buldum.Pasta fiyatlarini protesto amacli,basliyacan kursa.Malzeme fiyatina mal etmeyi planliyorum su dogumgunu pasta olayini:)

    Sevgiler

    ReplyDelete
  3. Merhaba Özgür.Güzel yazılarını zevkle okuyorum.
    Sıla'nın geç de olsa doğum gününü kutlamadan geçemedim...
    Sağlıklı ,mutlu ve daha nice güzel günler geçirmenizi dilerim.
    Hoşçakalın.

    ReplyDelete
  4. Merhaba Hediye ve Gokcekiz,
    Bende buraya ugrayanlar neden kutlamiyor diye dusunuyordum:)Saka bir yana,dusunmen buyuk bir incelik.Ben de bloguna az once dogumgunu mesaji biraktim.Cuvaldizini(yoksa cuvalyildizi mi?) kendime batirayim istedim:)

    Sevgiler,

    ReplyDelete
  5. Silacik saglikla, mutlulukla, sevdikleri ile dopdolu nice guzel yaslar yasasin!

    Bu arada dilerim blogunun adresini kayinvaliden bilmiyordur, zira artik Google'in ceviri yapabilme yetenegi de var biliyorsun ;-)

    ReplyDelete
  6. Guzel dileklerin icin tesekkur ederim:) Kayinvaldem icin meraklanma,yuzune soylimedigim seyleri asla insanlarin arkasindan da soylemem.
    Bugun zira daha yeni vakit bulup oyuncagi degistirdik,kendi karti ile alindigi icin degistirmede problem yasadik.Kendisi ile ardindan telefonla gorusup,durumu acikladim.Soru-cevap yontemi ile(saka ile karisik da olsa) bu duruma neyin sebep oldugunu konustuk:))Dellendigim farkinda.haha

    ReplyDelete