Wednesday 8 September 2010

Cevre Dostu Temizlik-Varan 1


Resim buradan alintidir.

Sirke:
Sirkenin ev temizliginde kullanildiginda daha once duymamistim.Ama Ingilterede cok kullanilan bir urunmus.Daha sonra cok karsima cikinca,bende denemeye basladim.Peki sirke neden faydali;zaten saglimiz icin onerilen bir urun.Dusunun,damarlari temizlidigine gore,evinizi nasil parlatir:)

Ben markette bulabilecegim en ucuz markayi kullaniyorum.Burada ucuz oldugundan,secenegimde cok.Daha pahalisi daha temiz olmuyor illahi ki.Beyaz olanini kullandigimi da ekliyeyim.

Cam ve ayna temizliginde:
Spray siselerinden birine yari yariya sirke ve soguk su ile karistirin.Ben bunu denedim,gercekten ise yariyor.

Diger bir denedigim yer ise,musluklar.Bizim evin musluklari tam ugrasmalik.Guzeller ama cok kivrimi,detayi var.Bir de sularimiz cok kirecli.Dolayisiyla,musluklari temizlemek cok zor oluyor.Elimde dis fircasi, ov Allahim ov durumundaydim.Simdi;bir bezi sirkeli suya batiriyorum ve muslugu bu bez ile iyice sariyorum.20 dakika sonra gelin,sadece nemli bir bez ile silin.Ovmaya bile gerek kalmiyacak.Kazandiginiz zaman,kullandiginiz yontem ve cebinizde kalan para gercekten kimyasal temizleyicilerden daha etkili.

Ayrica;genel temizleyici olarak da kullanabileceginiz sirkeyi,1/3`u sirke ve geri kalani soguk su karisimi ile yine bir spray sisesine doldurun.Ben icerisine tea tree oil katiyorum ek olarak.Isterseniz lavanta gibi,aktarlardan alabileceginiz yaglari-kucuk sisler icerisinde satiliyor- da ekliyebilirsiniz.Sirke havayi temizlediginden,bir sure sonra evinizde sirke kokusu kalmiyor.Ancak sizi rahatsiz ediyorsa,dedigim gibi dogal yaglarin yardimi ile bu kokudan kurtulmak kolay.Zaten bir sure sonra herkes alisiyor:)


resim buradan alintidir.

2 comments:

  1. Melek Güneş de ben etrafı temizlerken sürekli etrafımda.
    Temizlik malzemeleri de özellikle renkleri, değişik şişeleriyle Uluç Ege'nin ilgisini çekiyor maalesef. Zaten henüz yürüyemiyor, sürekli yerlerde ve saç, bahçe tozu vs nedeniyle neredeyse hergün yerleri silmem gerekiyor.
    Çok titiz olduğumdan değil, zaten hergün bahçede toprağın içindeler ama saça tahammülüm yok gerçekten.
    O yüzden sirkeyi mutlaka deneyeceğim. Elmalının kokusu daha az rahatsız edici olabilir. Aromatik yağlar fikrine de bayıldım.
    Öpüyoruz...

    ReplyDelete
  2. Sevgili Elfyp,
    Bende illet oluyorum sac,tuy olayina.Elektrik supurgesi ile hergun neredeyse evi temizlerdim.Biraz bana da terapi oluyordu herhalde ya da evde kaldigim icin vicdan yapiyordum:)Buharli temizleyici aldim ve onun da cok faydasini gordum.Tavsiye ederim.
    Sirke turlerini arastirdim,kimileri leke birakiyormus.Bilginize:)

    Sevgiler

    ReplyDelete