Thursday 21 October 2010

Asi


Kizim,Sali gunu "okul oncesi"asilarini yaptirdi.Su anda 3.5 yasinda ve Eylul 2011`de okula basliyacak.Bir sonraki asisi 14 yasinda olacak.Yine son seferde oldugu gibi,kaytarabilirmiyim bilmiyorum ama cocugunu asiya goturmek, benim anne olarak en zorlandigim gorevlerden bir tanesi.

Tabiki akli basinda bir insan olarak bu kaygilarimi kizima belli etmiyorum ama asi diyince benim aklim basimdan gidiyor.Neyse ki esim,benim isteki yogunlugum nedeniyle kizimi asiya kendisi goturdu.Daha once Sila`yi hic asiya goturmedeginden,hersey onun icin de bir bilinmez idi.Baba kiz uslu uslu oturup siralarinin gelmesini beklemisler.Eline tutusturulan kagittan,yapmasi gerekenleri okumus ve sonra gule oyna iceriye girmisler.Hemsire tatli bir kadin oldugundan,kizima once neler olacagini buyuk bir sabirla anlatmis.Daha sonra asinin onemini.Kizimin ikna oldugunu anlayinca,asisini her iki koluna yapip beraber 5`e kadar saymislar.Kizim birkez de Turkce saymis annesi icin.

Uzerinde;"bir arslan kadar cesurdum" ve "mikroplardan korunuyorum" yazili iki yapistirmasinin yani sira, ozel bir sertifika almis kizim.Onun da uzerinde ellerini iki yana kocaman acmis bir kizin resmi ve altinda "Ben bugun bu kadar cesurdum" yazili.

Afferin benim kizima;annesinden daha cesurmus.

Turkiyede de kizimin yasitlarinin bu donemlerde asi olup olmadiklarini merak ettim.Yoksa biz bosuna asi olmadik demi?:)

Resim bu siteden alintidir.

1 comment:

  1. Gecmis olsun... Asilar ne asisidir? Ona gore asi takvimi bulalim ;-)

    Bir de o sticker ve diploma benzeri kagidin resimleri lutfen! Onlar gercekten cok onemli. Buraya ornek olusturmasi acisindan. Bir tanesi benim blogda vardi bir zamanlar...

    ReplyDelete