Thursday 14 April 2011

Ucan Balik



Küçük balık “Evet, benim de bir isteğim var. Uçabilmek isterdim, ama bu imkânsız bir istek” dedi. Büyük kaplumbağa bunun üzerine denizin derinliklerinde kayboldu...


Sila ile severek okudugumuz kitaplarimizdan baska birisi Ucan Balik.Kitap cocuklara cevre bilincini hafiften hafiften anlatirken,guzel kurgulanmis hikayesi ile keyifli kitap okuma saati sunuyor. Buram buram "mesaj" kaygisi olmadigi icin kitabi baska bir sevdim.

Kucuk balik,dedesinin ardindan balik aglarini kesme gorevini yerine getirmeye calisiyor ancak imkansiz olan hayaline kavusunca,kafasi karisiyor.Kitabin yazari Kambiz Kakavand ve kitabi Turkceye Levent Gonul cevirmis.ODTU yayinlari tarafindan piyasaya surulen kitap,ayrica Bologna Çocuk Kitapları Fuarı, 2004 Yılı New Harizons Avrupa En İyi Çocuk Kitapları Ödülünu kazanmis.Guzel resimlerle suslu bu kitabi herkese tavsiye ederim.

Eger daha once okuduysaniz,lutfen yorum birakin.Sizin tavsiye edebileceginiz baska kitaplar var mi?Biz yavas yavas yeni kitaplara ihtiyac duymaya basladik.

No comments:

Post a Comment