Sunday 22 May 2011

Hic mi hic adil degil...

Bu hic gercekten adil degil.Anne olarak her turlu detayi dusunup,didinirken; babalarin gelip kaymagi yemelerini hic adil bulmuyorum. Havuza gidip eglenen baba-kizin, Allahtan annenin bir hafta once kizinin bu yaz icin mayosu olmadigini dusunup almasindan mumkun olabiliceginin bile farkina varamamalarini haksiz buluyorum.Eglencelerin sirf annenin tum detaylari duzenlemesinden kaynaklandigini bilmemelerine icerleniyorum.

Ben hep keyifsiz detaylarla ugrasan "anne", her turlu eglenceyi yapip kiziyla keyifle vakit geciren ise "baba". Kendine vakit ayirmayi bir sekilde beceren yine baba iken, yuzlerce isten elini etegini bir turlu cekemeyen ve didinen yine benim.Kendime ayirabilecegim en iyi vakitte yine kafasinda is listesi yapan da benim.

Bu kadar "demokratik" bir evde bile, duzen yine babalara calisiyor.Hic ama hic adil bulmuyorum ben bu isleri.

4 comments:

  1. Sonuna kadar sana katiliyorum ve neredeyse hergun ayni seyi dusunuyorum! Ustelik ben, kendi cocuklugumda annemin hep is yapmasindan, benimle oyun oynamamasindan sikayet ederdim. Simdi ben ayni durumda kaliyorum. Allah'tan annem var ve vakit ayirip oynama sansim oluyor, gene de en cok yorulan oluyorum :(

    ReplyDelete
  2. Duzen yanlis Berceste.Bence bunu anneligimizin su erken yillarinda farkina varmis olmamizi bir sans olarak goruyorum.Senin de kizin var.Kizlarimizi buyuturken,bizden kadin olarak bir adim daha onde hayata hazirliyabilsek bizden daha buyugu yok diye dusunuyorum.
    Insanlik icin kucuk,bizim icin buyuk adimlar:)

    ReplyDelete
  3. Biz istedigimiz kadar hazirlayalim, karsilasacaklari insanlar onemli ama :((( Yillar sonra bile huy degistirebiliyor bu erkek turu! Kuzenimin Ingiliz esi eskiden butun evin isini yapardi, ekmek yapmisligi bile vardir hatta. Esi de oturup ders calisirdi. Amma velakin Turkiye'de yasaya yasaya mi, Turk erkekleri ile sohbet ede ede mi bilmem, onlardan beter oldu. Simdi neredeyse eve girerken heeeeyt benim yemegim nerede demedigi kaliyor! Esi de hem calisip, hem ev isi yapmaktan hicbirseye yetisemiyor. Haftasonu cocuklar babalari ile neseli birseyler yaptigi icin onu tercih ediyor. Ben de kuzeni elestirirken kendimi ayni durumda buldum!

    ReplyDelete
  4. Sende haklisin walla Berceste.Degisemeyen bizleriz sanirim...

    ReplyDelete