Sunday 31 October 2010

Audio Kitaplar


Araba yolculuklarinda harcadigimiz zamana cok aciyorum.Her zaman kizimla konusacak konu ya da oyniyacak oyunda bulamiyorum.Acikcasi bazen,ben dalip gidiyorum hic havamda olmuyorum.Ama gecenlerde uzun ve sessiz gecen yolculuklari senlendirecek bir fikir buldum.

Yine tekeri bastan icat etmiyorum ama daha once hic dusunmeme hayret ettim.BBC`nin cocuklar icin hazirladigi CD`lerden bir adet edindik.Paddington Bear hikaye kahramanin maceralarini anlatan bir CD.Ilk once kitabi yayinlanmis,daha sonra televizyonda cizgi filmide hazirlanmis.CD radyo programlarindan mi alinti pek bir bilgim yok ancak isimize yaradigini soyliyebilirim.

Cocuklarin okuma yazmayi ogrenmelerinde en onemli etkenin,onlara kucuk yaslardan itibaren kitaplar okunmasinin daha once defalarca altini cizmistim.Ingilterede cocuklarin dinleme becerilerini gelistirmeye calisiyorlar.Okul bahcesinde sesleri dinleme gezileri duzenliyorlar ilkokul cocuklarina,sonra duyduklari sesleri birbirlerine anlatiyorlar.Duyma ve dinleme becerisinin gelismesine,anne-babalar tarafindan okunan kitaplarda ekleniyor.Bazen anne-babalar benim gibi pek modunda olmadiklarinda ya da hikayeleri tukendiginde,boyle CD`lerde cozumu bulabilirler.

Ben CD`yi Amazondan edindim.Ancak tabi buradan Turkcelerini edinme sansim pek yok.Zira varliklarindan da haberim yok.Eger sizin de buna benzer CD`leriniz var ise,ozellikle Turkce,benimle paylasirsaniz cok sevinirim.

Herkese iyi haftasonlari

7 comments:

  1. Malesef Türkiye'de yurtdışında olduğu kadar geniş bir arşiv yok ama yeni yeni iyi gelişmeler de var tabi ki... http://www.seslekitap.com çocuk hikayeleri ve masallar üzerine güzel bir arşiv oluşturmaya başladı... sevgiler,

    ReplyDelete
  2. Tesekkurler Banu,hemen gonderdigin linke bakiyorum.Ama once bir fincan cay hazirliyayim kendime.Anneler icin cay saati:)

    ReplyDelete
  3. ilahi ozgurcum,

    her sabah acibadem-maslak hatti nasil gidilir saniyorsun sen:)) bir siteden degil direk d&rlardan aliyorum ben ama soz, bir sonraki sefer kitap yerine annenle size cdler gonderecegim:)) inanamayacaksin:)) sule

    ReplyDelete
  4. Sarki ve masallar iceren bir cd var, sana internet uzerinden nasil ulastirsam? Dropbox kullaniyor musun?

    Ay gene cikti su harfler, aaaaa ama, soyledim de nasil kurtulacagimi :P

    ReplyDelete
  5. Sevgili Berceste,
    Smartboard ile ilgili herseyi sorabilirsin bana:)Ama is bilgisayara gelince,sana pek yardimci olamiyacagim.Dropbox`umu daha once duymadim ama yeni birsey ogrenecegim icin de cok heyacanlandim simdi.

    Dropbox nedir?Kimlerdendir?Ogrenmek ne garip birsey,paylasinca ve ihtiyac duyulunca ortaya cikiyor.Hos bir eylem,merakla bekliyorum bilgilendirmeni.Ayrica CD`ye kayit edip,arabada dinleme imkani da sagliyacak mi?Super olur o zaman.

    Simdiden tesekkurler.

    ReplyDelete
  6. Canim arkadasim,
    Buradan seninle yazismak ne guzel.Zaten senin gonderdigin harika hediyelere bayildik ailecek.Hele Istanbul ile ilgili hikayelere.
    Ben bu kitabi birgun derslerimde birinde kullandim biliyor musun?:)
    Neyse detaylari en kisa zamanda bloguma da yazicagim.

    Sevgiler

    ReplyDelete