Wednesday 1 July 2009

Renkli Buzlar


Yavas yavas endiselenmeye basliyorum.Daha onceki yazilarimda bahsetmis olmama ragmen,kimseden evde cocuklariniz ile oynadiginiz oyunlar veya aktiviteler konusunda bir oneri gelmedi.Bunun beni korkutmasinin sebebi;yoksa cocuklariniz ile biseyler yapmiyormusunuz endisesi oldu:)

Ben neyse her Persembe gunu bir aktiviteyi paylasmakta fayda goruyorum.Boylece bloguma hergun ne yazacagim derdine bir de blogumu nasil duzenliyecegim derdini eklemis olurum.Haftanin belli gunlerinde,belli basliklari ele almayi dusunuyorum.

Uzatmadan bu Persembe`nin ilk aktivetisine gecmek istiyorum.Aktivitenin esin kaynagi,gecenlerde satin aldigim Trish Kuffner`in `The Toddler's Busy Book`adli kitabidir.

Renkli Buzlar:


Malzemeler:
*Buz kaliplari
*Gida boyasi (bir kac farkli renkte)
*Su (dogal olarak:))
*Agzi cocugunuz tarafindan acilamiyacak kapakli bir kap veya buzluk icin ozel hazirlanmis torbalar.Bunlarin fermuarlari oldugundan,icindeki sivinin dokulme imkani yok.

Yapilisi:
Buz kaliplarinin icerisini,gida renklidiricisi ile karistirdiginiz su ile doldurun.Buzlukta donana kadar bekletin.Icerisinde farkli renklerden olusan buzlar edinmis olacaksiniz.Bunlari saklama kaplarina koyun.

Sari ile kirmizi renkli buzlari koydugunuz takdirde,buzlar erimeye baslayinca turuncu rengi elde edeceksiniz.Bunu cocugunuz da gozlemlemis olacak.Siz kendi renklerinizi yaratabilirsiniz.

NOT:Yemesine lutfen izin vermeyin!Buz yemek ve hele de boyalisi,tehlikeli olabilir.
Kullandigim resim buradan alinmistir.Kendi buzlarimiz eridigi icin resimleyemedim:)

4 comments:

  1. Ah sahi dimi bende yazacaktim unuttum bak, bende suluboyanin birazdaha kivamli halini aldim, elle boyama yapmak icin. Finger Paint Color. Tavsiye derim arada sirada cok eglenceli oluyor:)

    ReplyDelete
  2. Tesekkurler Efsun,
    Biz de yikanabilir el boyasini keyifle kullaniyoruz.Ben hali da gordugumde o kadar memnun olmuyorum ama(yere birsey sersem de mutlaka bir yerlere bulastirmayi beceriyoruz:)) Sila`nin hatri icin aliyorum.

    Bir de bunlarin hic cikmayani var:) Yogurdun icerisine,gida renklendiricileri konularak yapiliyor:)

    ReplyDelete
  3. Canim bizim aktivitelerimiz size cok basit gelir Emekleyerek hav hav ,baby einstein , renkleri tanimaya calismak vs ... :)
    Ama ileriye donuk yatirim yapiyorum sizin postlarla :)

    ReplyDelete
  4. Yeliz oyle deme ikinciye fikirler edinirim:)Gerci Sila dogduktan sonra,gece uykusuz kalmalarimiz beni bayagi etkilemisti.Ikinci cocuk yerine,tavuk alip ona bakmayi dusunuyordum:)Sal cayira,mevlam kayira:))
    Ama simdilerde cesaretim yerine gelmeye basladi,ben de sizlerden gelen fikirler ile bebeklere yonelik bir arsiv hazirlarim.
    Haftaya Persembe,bebislere gore bir aktivite/fikir dusunmustum.Umarim takip edebilirsin ve begenirsin.
    Sevgiler

    ReplyDelete